Dirigent

Micheline De Waele                    www.michelinedewaele.be


Micheline De Waele begon haar muzikale carrière op 8-jarige leeftijd aan de muziekacademie 'E. Hullebroeck' (De Kunstbrug) te Gentbrugge, waar ze koos voor dwarsfluit.


Als tiener kwam Micheline terecht in de wereld van de blaasorkesten en sloot ze zich aan bij harmonie "Sint-Cecilia Melle" en "De Zwalmfanfare"


Op 18-jarige leeftijd trok Micheline naar het Koninklijk Conservatorium te Brussel om haar te specialiseren in het bespelen van de dwarsfluit. Ze kwam terecht in de klas van Frank Hendrickx.


Micheline volgde reeds tal van actieve masterclasses bij o.a. Aldo Baerten, Carlos Bruneel, Baudoin Giaux, Phillipe Bernold, Emannuel Pahud,...


In 2013 behaalde Micheline met onderscheiding haar 'Master of Arts' diploma en tevens haar lerarenopleiding.


Om haar dirigeerkunsten bij te schaven volgde Micheline de dirigentenopleiding aan de academie 'De Kunstbrug' bij Bart Picqueur en Dimitri Bracke. Naast het bijwonen van de wekelijkse lessen volgde Micheline ook masterclasses bij Jan Cober, Johan De Meij,...


Na de 4-jarige opleiding aan de academie te hebben gevolgd, besloot ze zich verder te specialiseren in het dirigeren van het harmonieorkest.


In 2015 werd Micheline toegelaten aan het Lemmensinstituut in de directieklas van Ivan Meylemans en Jan Van der Roost. In 2020 zal zij het diploma 'Master in de HaFaBra directie' behalen.


Naast het dirigeren bij onze vereniging, is Micheline ook vaste dirigente bij de harmonie 'De Verenigde Vrienden' uit Melden (Oudenaarde). Micheline wordt vaak gevraagd als gastdirigente en is actief lid binnen de provinciale stuurgroep HaFaBra van Vlamo.  


Als freelance fluitiste geeft Micheline meerdere concerten per jaar, o.a. met pianiste Anne Van Melckebeke waar ze sinds 2015 het vaste kamermuziekduo 'le piano qui souffle' vormt. Daarnaast geeft Micheline ook lessen muzikale- en plastische opvoeding in de middenschool te Ninove. 


Micheline De Waele: Dirigent - Fluitiste - Pedagoog: www.michelinedewaele.be