Over ons

JEugd- En JOngeren Orkest Merelbeke voor blazers, strijkers en slagwerkers vanaf 8 jaar.

In 2016 ontstond het idee om de jeugd een kans te geven om samen muziek te maken als orkest. Met enkele muzikanten uit de harmonie staken we de koppen bij elkaar om dit project op te starten. Snel werd duidelijk dat dit een ontbrekende schakel was bij de officiële instanties.
Zo zijn we in de zomervakantie op stap gegaan voor de werving van leden.  Binnen een maand hadden we een 10-tal enthousiaste muzikantjes. In september zijn we gestart met de eerste repetitie.

De keuze voor dirigent, is gegaan naar een vaste waarde uit de harmonie. Els Van Cauwenberghe begeleid muzikaal het jeugdorkest. Els volgde een opleiding Instrumentale Directie in de academie “De Kunstbrug” bij Bart Picqueur. Els speelt sedert 1989 in de harmonie.

Naast de wekelijkse repetities en enkele concerten, hebben we ook jaarlijks enkele nietmuzikale activiteiten, zoals bowling, feestjes, ed…

Jaarlijks hebben we ook repetitie in samenwerking met andere jeugdorkesten, in maart 2019 deden we een repetitieweekend in Frankrijk in samenwerking met een
Frans jeugdorkest.

Els Van Cauwenberghe

Els begon haar muzikale traject in de Koninklijke Harmonie ‘Voor
God en Vaderland’ Bottelare op 7-jarige leeftijd. Ze startte met
trommelen en notenleer om daarna dwarsfluit te leren.

In 1984 startte zij aan de Muziekacademie E. Hullebroeck in
Gentbrugge. Daar volgde ze dwarsfluitles bij Rachel Morel en
saxofoon bij Gaston Christiaens.

In 2010 startte Els een cursus trombone aan de muziekacademie
van Oudenaarde bij Bram Fournier.

Sinds 1989 is Els lid van onze harmonie en vanaf januari 2017 heeft
ze de leiding van het JEugd En JOngerenOrkest (JEEJOO).
Hiervoor volgde ze de opleiding dirigent instrumentale muziek bij Bart Picqueur aan de Muziekacademie De Kunstbrug Gent en behaalde in 2019 haar diploma.

Naast haar muzikale carrière heeft Els een fulltime job als kwaliteitsanalyste bij Volvo Car Gent.